Trenutak kada Busquets ruši Syrota

Situacija koja je morala biti analizirana

Barcelona "pogurana" od sudija: VAR, ipak, "malim" nije donio ništa

Adnan Beganović

Barcelona je sinoć u Kijevu sa minimalnih 1:0 savladala domaći Dinamo.

Dugo se Barcelona mučila, domaći su dobro stajali na terenu i nisu bili u podređenom položaju. Sve do 70 minute rezultat je glasio 0:0, a onda je Ansu Fati pogodio za vodstvo Barcelone.

Pokušavali su domači doći do izjednačenja, ali nisu uspjeli, no čini se da su i drastično oštećeni jer im nije dosuđen klasični jedanaesterac.

Igrala se 84. minuta, Dinamo je imao prekid. Jedan od igrača domaće ekipe ubacio je u šesnaesterac gostiju u kojem je Busquets hrvačkim zahvatom srušio Syrota.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Domaći su tražili penal, ali sudija se nije oglasio. Moguće da nije vidio sporni trenutak, no postavlja se pitanje šta su radile sudije u VAR sobi jer na snimci se jasno vidi da Busquets na nepropisan način ruši igrača Dinama.

Sporni trenutak pogledajte OVDJE i procijenite da li se radilo o jedanaestercu?

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.