City slavio s 2:0

Nemoć Uniteda u gradskom derbiju, De Gea ga spašavao blamaže

Edmir Škorić

U najvećem derbiju 11. kola engleskog Premiershipa Manchester City je kao gost nadigrao ekipu Manchester Uniteda i slavio je s 2:0.

United je u posljednje vrijeme uspio barem malo da se vrati u život. Nakon teškog poraza od Liverpoola na Old Traffordu, uslijedila je pobjeda na teškom gostovanju kod Tottenhama, pa bod u Bergamu u Ligi prvaka protiv Atalante, a danas novi poraz.

Crveni vragovi su na svom terenu bili potpuno nemoćni protiv Cityja, koji je po svim parametrima bio bolji i zasluženo slavio, a sreća domaćih je da je bio De Gea na golu jer je Španac nekim čudesnim odbranama spriječio teži poraz svog tima.

U sedmoj minuti Eric Baily je postigao autogol nakon jednog od mnogobrojnih ubačaja sa lijeve strane Cityjevog napada. U završnici prvog dijela Cancelo sjajno centra, lotpa se prolazi i dolazi do Bernarda Silve koji je siguran za 2:0.

Napravio je određene promjene Ole Gunnar Solskjaer, ali i u nastavku je njegov tim bio nemoćan. City je svjesno umrtvio utakmicu, te je rutinski priveo istu kraju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bio je City blizu trećeg gola u 81. minuti, ali je Foden pogodio stativu iako je izgledalo da će lopta u mrežu. Inače, ovaj meč su propustili Pogba i Varane s jedne te Laporta, Torres i Mendy s druge strane.

City je s 23 boda došao na drugo mjesto, a lider Chelsea ima dva boda više i utakmicu manje, pošto će kasnije ugostiti Burnley. United ostaje petoplasirani sa 17 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.