Nedjeljne utakmice Premijer lige

Tuzla City u Posušju hvata korak za Zrinjskim, Željezničar na teškom izazov u Prijedoru

Midhat Šljivak

Još dvije utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas.

Od 13 sati Posušje će na Mokrom Docu ugostiti sastav Tuzla Cityja, a u istom terminu počinje meč u Prijedoru gdje domaći Rudar čeka Željezničar.

Za Tuzla City je gostovanje u Posušju veoma bitan meč. Zrinjski je na osam bodova ispred njih i ovo će tuzlanskom timu biti prilika da se vrati na 'samo' minus pet.

Ipak, i domaćem timu su bodovi neophodni u borbi za opstanak i oni najavljuju žestoku borbu.

"Mislim da se radi o jednoj od najboljih ekipa lige, kvalitetnoj ekipi koja ima širinu u igračkom kadru. Imaju 20 podjednakih igrača, spadaju u sami vrh ovog nogometa. Čeka nas teška utakmica, imali smo problema sa povredama", rekao je trener domaćeg tima Stipe Balajić i dodao je:

"Čeka nas teška utakmica, moramo biti kakvi smo bili većinu ovih utakmica i još malo više skoncentrisaniji u završnom dijelu", dodao je Balajić.

Žellezničar će imati veoma težak izazov kod Rudar Prijedora.

Trener tima sa Grbavice Tomislav Ivković je pod velikim pritiskom i ističe da želi ratnike u ovom duelu.

"Očekuje nas jedna ratnička utakmica, jedna utakmica gdje uvjeti vjerovatno će biti teži ili drugačiji nego na koje smo navikli. Ovu sedmicu je bilo puno oborina i kiše i vjerovatno će teren biti takav da će biti potrebni ratnici pa prema tome ću tako birati ekipu i staviti igrače na spisak za koje mislim ili smatram da ovoj utakmici najviše odgovaraju. Trebam poslušne vojnike koji će zajedno sa mojim stručnim stožerom i sa mnom ući da dobiju bitku, a poslije bitke se dobije i rat", kazao je Ivković.

Prijedorčani sa druge strane vjeruju u dobar rezultat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijedorčani vjeruju u dobar rezultat pred svojim navijačima.

“Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica u kojoj ćemo i mi i ono ići na pobjedu. Međutim nadam se da će presuditi naš voljni momenat i činjenica da igramo na domaćem terenu. Obje ekipe su u kadrovskim problemima tako da će i to uticati na igru, ali očekujem žestok duel i veliku borbu. Nama bi eventualna tri boda puno značila da krenemo prema sredini tabele Nadam se da ćemo da slavimo i upišemo nova tri bod“, rekao je trener Rudara Marko Tešić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.