Uzbudljiv vikend u Drugoj ligi FBiH - Centar

Veliki kiks Čelika, trener prijetio sudijama, Stupčanica ostala na vrhu

Haris Zilić

Bilo je uzbuđenja u 13. kolu Druge lige FBiH-skupina Centar, a utakmice su odigrane ovaj vikend u vrlo lošim vremenskim uslovima zbog obilnih padavina koje su vladale širom Bosne i Hercegovine prethodna tri dana.

Novi kiks i to najveći u ovoj sezoni upisala je ekipa Čelika koja je protiv fenjeraša Koline remizirala rezultatom 1:1 i tako napravila ogroman korak nazad u borbi za prvo mjesto, obzirom da je lider Stupčaanica u ovom kolu sa 3:2 bila bolja od Moševca.

U pomenutom duelu isključen je trener Čelika Pavle Skoćibušić u 90. minuti nakon nesportskog ponašanja, a delegat susreta Boris Pejić u zapisniku je naveo da je trener Čelika upućivao psovke i prijetio sudijama ovog meča, a glavni arbitar je bio Adnan Merdanović iz Sarajeva.

Visočka Bosna je Borac iz Jehala počastila "petardom", a konačan rezultat je bio 5:0 za domaćine. Baton je kao gost savladao Natron sa 1:4, a Unis je nastavio sa sjajnim rezultatima obzirom da su u gostima savladali Krivaju sa 1:3.

Famos je opravdao ulogu favorita protiv Jahorine i slavio sa 0:2, dok je Usora sa 3:0 nadigrala Mošćanicu. Azot je bio bolji od Rudara iz Breze sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Nakon 13 kola lider je Stupčanica sa 33 boda, Bosna Visoko ima 29, a Čelik 26 osvojenih bodova.

Na dnu tabele situacija je kristalnija. Fenjer drže Kolina sa pet, te Rudar Breza i Jahorina sa tri osvojena boda. Interesantno između Koline koja je na 14. poziciji i Natrona koji je na 13. pozicji razlika je čak deset bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.