Čelik prije 46 godina dočekao Chlesea, utakmica prekinuta zbog tuče
FOTO. D. Kurbegović

Na današnji dan

Čelik prije 46 godina dočekao Chlesea, utakmica prekinuta zbog tuče

H. Zilić

Na današnji dan prije 46 godina (4.11.1975. godine) na stadionu Bilino polje Čelik je dočekao ekipu Chelsea. 

Chelsea je u današnje vrijeme aktuelni prvak Evrope i jedan od vodećih timova na Starom konitenntu, a kroz svoju historiju gostovao je i u Bosni i Hercegovini.

Zanimljivo da je pomenuti meč završen 4:4, a utakmica je prekinuta u 78. minuti zbog tuče igrača i navijača.

Seddamdesete godine su inače najslavnija vremena kluba sa Bilinog polja jer je 1971. i 1972. godine osvojio Mitropa evropski cup.

Nakon svih dešavanja i silnih problema unutar kluba, NK Čelik je danas član Druge lige FBiH - grupa Centar, a cilj kluba je što brži povratak tamo gdje i pripada, a to je Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Danas docekuje Cekrcice. Fino su napredovali
1 8
mufidmemija1992
SAD IH KOLINA DERE NA TERENU.ODAKLE JE TA KOLINA?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi