Pojavio se snimak

Xavi ušao u svlačionicu i počeo držati govor, "otpisanom" nije bilo do života

Admin Čaušević

Zvanično je počela nova era na Nou Campu. Xavi Hernandez je naslijedio Ronalda Koemana. 

Barceloni je bila neophodna trenerska promjena, a predsjednik Laporta se nada da je napravio pravi potez s Xavijem koji je radio odličan posao u Kataru, međutim evropski fudbal je definitivno niov više.

Legendarni kapiten Barcelone je danas obavio prvi trening s ekipom, a održao je i govor u svlačionici gdje se upoznao sa igračima i predstavio im svoj stručni štab.

Dok je većina igrača pomno slušala, klimala glavom ili aplaudirala ispratila Xavijev govor, "otpisani" je djelovao potpuno nezainteresovano.

Radi se o Luuku de Jong kojeg su španski mediji proglasili sigurnim "otpisanim" te će Nizozemac već u januaru napustiti Nou Camp, svega nekoliko mjeseci nakon dolaska.

De Jong je naslonio glavu na zid, prekrstio ruke te je iz kurtoazije i profesionalnosti pratio govor novog trenera. Barem se to da zaključiti na osnovu govora njegovog tijela.

Inače, Xavi je već uveo niz novina i namjera mu je prije svega da uvede disciplinu i od starta pokaže autoritet kako bi igrači ispoštovali sve što se od njih traži.

Mundo Deportivo je objavio da je Xavi spremio pet pravila za svoje igrače i sigurno da oni neće biti previše oduševljeni zbog toga.

Prvo pravilo odnosi se na Gerarda Piquea kojem je zabranjeno da tokom sezone putuje zbog privatnih obaveza, a posebno kada je van terena zbog povrede. Treninzi će biti duži i igrači će provoditi više vremena u trening centru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, zabranjeno im je da imaju privatne treninge. Četvrto pravilo je da nema diskusije i svađe oko načina igre, a posljednje se odnosi na društvene mreže gdje će igrači morati itekako oprezni sada šta pišu i objavljuju.

Xavi želi odmah da pokaže da neće biti previše popustljiv ni prema igračima s kojim je godinama igrao u Barceloni jer mu je cilj da pokaže autoritet i prema svakom igraču se odnosi jednako.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.