Izdato saopštenje

Pojavio se i snimak obračuna: U Mostaru jedna osoba teže povrijeđena, stradala i dva policajca

Edmir Škorić

U Mostaru je danas došlo do žestokog navijačkog obračuna.

Prema medijskim izvještajima, sukobilo se oko 50-ak navjača Zrinjskog i Veleža, a navodno je do svega došlo zbog zida na kojem su obje navijačke grupe planirale crtati svoj grafit.

Policijski službenici PU Mostar provode kriminalističku istragu i rade na utvrđivanju identiteta učesnika ovih nereda, a izdali su i saopštenje:

"Dana 13.11.2021.godine oko 14,20 sati na križanju ulica Kardinala Stepinca i Mile Budaka u blizini hotela „ERO“ , došlo je do fizičkog sukoba više mlađih NN lica pripadnika navijačkih skupina.

Intervencijom pripadnika policijskih službenika MUP-a HNK sukob je prekinut i stanje javnog reda i mira stavljeno je pod nadzor.

Dva policijska službenika zadobila su povrede neutvrđenog stepena i prebačeni su na hospitalizaciju u SKB Mostar. Također jedno mlađe muško lice zadobilo je teške tjelesne povrede", naveli su iz MUP-a HNŽ.

Policijski službenici PU Mostar provode kriminalističku istragu i rade na utvrđivanju identiteta učesnika ovih nereda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na internetu se pojavio i kraći snimak iz Mostara na kojem se jasano vidi da se radilo o izuzetno žestokom obračunu. Na kraju je jedna osoba zadobila teže povrede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.