Foto - EPA

Rummenigge razgovarao sa njim

Iz Bayerna otkrili: "Mourinho je bio kandidat za trenera"

Midhat Šljivak

Legenda minhenskog Bayerna i čovjek koji je godinama bio čelnik kluba, Karl-Heinz Rummenigge, otkriva kako je Jose Mourinho bio kandidat za trenera Bayerna.

Portugalski stručnjak je tokom veoma uspješne karijere radio u Španiji, Engleskoj i Italiji te je imao želju da vodi i klub u Njemačkoj.

Bayern je u prošlosti razgovarao sa Posebnim, ali su se na kraju ipak odlučili da ga ne angažuju.

"Jose Mourinho je bio kandidat za trenera kluba. Želio je doći u Njemačku i voditi Bayern, ali smo se na kraju odlučili za trenera drugačijeg profila i karakteristikama koje se bolje uklapaju u Bayern", rekao je Rummenigge i dodao je:

"Poštujem Mourinha i nadam se da će uraditi jako dobar posao u Romi. Veliki je trener", rekao je legendarni Rummenigge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jose Mourinho je u bogatoj karijeri imao zaista velike uspjehe. Počeo je sa Portom i osvajanjem Lige prvaka, a zatim je vodio Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham, te Romu.

Bayern od ove sezone vodi talentovani stručnjak Julian Nagelsmann, a na ovoj poziciji je zamijenio Hansija Flicka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.