Mnogim je najbolji na svijetu, a Mourinho ga je ponizio kao nikog: "Više ga i ne mrzim..."

Drugo lice Portugalca

Mnogim je najbolji na svijetu, a Mourinho ga je ponizio kao nikog: "Više ga i ne mrzim..."

A. Čaušević

Jose Mourinho je na velikoj sceni već dvije decenije, sve je krenulo s Portom, a sada je na klupi Rome.

Tokom dugogodišnje karijere Mourinho je vodio brojne evropske velikana, trenirao neke od najboljih igrača u historiji fudbala, međutim samo jednu zvijezdu je istinski ponizio.

Vodio je Portugalac Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, ali samo je jedan njegov bivši igrač prema njemu toliko hladnokrvan da više ništa ne osjeća.

Mourinho je 2014. godine vodio Chelsea kada je član te ekipe bio Kevin De Bruyne, za mnoge najbolji veznjak svijeta i trenutni član Manchester Cityja.

De Bruyne je otišao u januaru 2014. godine u Wolfsburg iz Chelseaja za 22 miliona eura i to nakon poniženja kojeg mu je priredio Mourinho.

"Chelsea me htio ostaviti, ali sam osjetio da je trenutak da idem. Igrao sam malo u Chelseaju, ali u gostima kod Swindona u Liga kupu, to je stvarno bilo dramatično."

"Ne igram mjesec i onda morate igrati protiv kluba iz četvrte lige. Nakon toga bilo je završeno."

"Nikad nisam otišao kod Mourinha. Naporno sam trenirao. Pokazivao sam dovoljno. Ali je fudbalski mit da igraš ako treniraš dovoljno dobro".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Visio sam jer nisam igrao, tada sam naučio da se ponašam drugačije. Tada sam odlučio da želim da idem. Čak i ne mrzim Mourinha. Nisam malo dijete. Ali tada nije uspjelo", ispričao je De Bruyne za belgijske medije.

De Bryune je tada tražio transfer u Borussiju Dortmund, ali je završio u Wolfsbrugu s kojim je stigao do drugog mjesta. U Englesku se vratio 2016. godine kada je u transferu vrijednom 76 miliona eura prešao u Manchester City.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi