FOTO: FIBA

Raspucavanje naših djevojaka

Zmajice u Skoplju šutirale čak 47 trojki

Haris Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugim trijumf u kvalifikacijama za Eurobasket 2023. godine.

Zmajice su večeras u Skoplju savladale Sjevernu Makedoniju sa 64:80.

Izabranice Gorana Loje odigrale se siguran meč skoro cijelu utakmicu imale su dvocifrenu prednost, ali i oborile su jedan rekord.

Naime, naša selekcija je večeras čak 47 puta šutirala za tri poena što je nezabilježeno u jednoj utakmici evropskih kvalifikacija, a dobro bi trebalo istraživati po statistikama da vidimo da li se nešto slično desilo u ženskoj svjetskoj košarci.

Od 47 pokušaja ubacili smo 16 trojki što je bio procenat šuta od 34,04 %.

Seriju je otvorila Nikolina Džebo sa dvije trojke, a meč je završila sa ukupno tri ubačene trojke, Nikolina Babić je ubacila četiri trojke, Jonquel Jones pet, Milica Deura dvije, a Miljana Džombeta je pogodila jednu trojku u večerašnjem raspucavanju bh. košarkašica.

U pomenutom susretu Jonquel Jones odigrala još jednu sjajnu partiju i meč završila sa 30 poena i 16 skokova. Nikolina Džebo je imala fenomenalu partiju sa 17 poena i sedam skokova, Nikolina Babić je dodala 14 poena.

Kod Makedoni raspoložena je bila Anđelika Mitrašinović sa 20 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.