Nije zadovoljan u PSG-u

Zabio nož u leđa Barceloni, a sada želi da se vrati u katalonski klub

Endin Čaušević

Xavi Simons svojevremeno je bio velika nada Barcelonine La Masije, ali je sve iznenadio kada je napustio klub.

Nizozemac je još kao dječak stigao u Barcelonu gdje je prošao skoro sve kategorije La Masije i od njega se mnogo očekivalo u prvom timu katalonskog kluba.

Međutim, Simons je sve iznenadio na ljeto 2019. godine kada nije htio da produži ugovor s Barcelonom jer je dobio bolju finansijsku ponudu od PSG-a koju je na kraju prihvatio.

Simons je s Parižanima potpisao trogodišnji ugovor, ali je trenutno član juniorskog tima i nije dobio šansu u prvom timu koju je očekivao.

Njegov agent Mino Raiola potvrdio je prije nekoliko dana da Simons ozbiljno razmišlja o tome da na kraju sezone napusti PSG i to će moći uraditi bez obeštećenja jer mu ističe ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski portal Cadena SER objavio je da Simons želi da se vrati u Barcelonu jer je svjestan da je napravio grešku što je napustio katalonski klub prije dvije godine.

Simons je u kontaktu s Kataloncima, a Joan Laporta i Xavi Hernandez nemaju ništa protiv da ovaj Nizozemac ponovo bude član Barcelone. No, s tim se baš i ne slažu navijači ovog kluba koji su protiv povratka Simonsa u Barcu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.