Barcelona šalje ponudu za Adeyemija: Poznat i novčani iznos koji nudi
FOTO - EPA

Žele mladog napadača

Barcelona šalje ponudu za Adeyemija: Poznat i novčani iznos koji nudi

A. Beganović

Mladi njemački napadač Salzburga, Karim Adeyemi, mogao bi u januaru napustiti pomenuti austrijski klub.

Naime, njegove sjajne igre nisu ostale nezapažene, pa je sve više evropskih fudbalskih velikana koji ga želi vidjeti u svoji redovima.

Jedan od njih je i Barcelona, koja će prema pisanju njemačkih medija, ove sedmice na adresu austrijskog kluba poslati službenu ponudu vrijednu 40 miliona eura.

Pored Barcelone ozbiljno interesovanje za njegovim uslugama pokazala je i Borussija Dortmund, koja je Salzburgu ponudila 35 miliona eura na ime obeštećenja, dok su Adeyemiju ponudili petogodišnji ugovor prema kojem bi godišnje zarađivao pet miliona eura.

Iako je Borussijina ponuda finansijski slabija od Barcelonina, njemački klub ima veće izglede za njegovim dovođenjem jer i sam igrač preferira Borussiju koja se u posljednje vrijeme etablirala kao sjajna platforma za razvoj mladih igrača.

I Unterhaching trlja ruke

Ova vijest posebno raduje rukovodstvo njemačkog četveroligaša Unterhachinga. Naime, prema pisanju njemačkog Bilda, na račun Unterhaching leći će višemilionska cifra budući da ovaj klub ima pravo na 22,5 posto ukupnog novca od transfera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pretpostavlja se da će tako Unterhaching "ni kriv ni dužan" dobiti 6-7 miliona eura, a zamislite koliko je to novca jednom klubu iz 4. lige!

Podsjetimo, u ovoj sezoni Adeyemi je za Salzburg odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima uz učinak od 15 pogodaka i dvije asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

aaaa1111
Angazovanje Alvesa zbog fin.problema morao pristati na platu od 1€, sutra dan transfer kao za igraca 40mil. De malo ljudi uozbiljite se pratite bar svoje postove, ne morate od svakog dr portala prepisivati i objavljivati
4 1
elvir_86
ODKUD BARSELONI 40 MILIONA .. ???
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi