Press konferencija nakon novog poraza

Petev na pitanje o ostavci nije htio dati odgovor: "Jako si negativan..."

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na Bilinom polju od Ukrajine sa 2:0.

Bh. reprezentacija je novim porazom u Zenici završila najneuspješnije kvalifikacije u historiji.

Ukrajina je večeras bila bolja sa 2:0 i na kraju se plasirala u baraž nakon što je Finska na svom terenu poražena od Francuske.

Nakon utakmice održana je i press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio selektor naše reprezentacije Ivaylo Petev. Na početku se osvrnuo na suspenziju Miralema Pjanića i poručio da više o tome ne želi da priča.

"Ovo ću reći jedan put i to je to. To je dogovor između mene i Pjanića da danas to bude i to završavam. Previše ga cijenim kao igrača i čovjeka, to je to. Idemo mi dalje i to je odgovor oko Pjanića. Kako su igrači to podnijeli ne znam, generalno zadovoljan sam danas željom i borbo, 2:0 nije zaslužen rezultat. Svi koji su igrali su se borili i odigrali smo dobro. Bilo je grešaka, ali i Ukrajina je izuzetno kvalitetna ekipa. Imali neke svoje šanse koje nismo iskoristili, ali smo u suštini dobro odigrali", rekao je Petev.

Da li razmišljate o ostavci?

"Jako si negativan i neću ti odgovoriti na to", kratko je poručio Petev.

Možete li dati ocjenu na ove kvalifikacije?

"Ne mogu dati sam sebi ocjenu. Ja i stručni štab smo dali sve od sebe da napredujemo i kada gledam sve jedini incident koji smo imali je u subotu i jako mi je žao zbog toga. Svi smo bili razočarani i tužni. Svaka čast danas momcima jer su nakon dva dana igrali i borili se. To je jedini pravac koji ćemo nastaviti, želja i borba", dodao je selektor BiH.

Zašto danas nije igrao naš najbolji tim?

"S obzirom šta je bilo u subotu htio sam da promijenim igrače i da dobijem novu energiju. S moje strane bi bilo fer da imam neku sliku u budućnosti oko svih igrača i zato sam im dao minutažu".

Da li ova reprezentacija ima dovoljan kvalitet?

"Ima. Vi bolje od mene znate koliko mladih igrača imamo. Vraćam se opet na subotu i to je bio ogroman neuspjeh za nas, ali smo u prethodnim mečevima pokazali kvalitet i to ste svi vidjeli".

Šehić je izašao pred navijače i poručio da će ekipa napraviti pravilnik oko ponašanja. Koje je vaše mišljenje oko toga i da li se moglo ranije to uraditi?

"Naravno da mi imamo i sada to. Moramo vidjeti šta smo griješili i zašto je došao veliki neuspjeh u subotu. Respekt imam i prema Finskoj i Ukrajini, ali ne mogu uporediti ove dvije reprezentaciji. Učinit ćemo sve što možemo da budemo bolji. Svi smo sami krivi".

Možemo li očekivati "rezove" u igračkom kadru?

"Moramo napraviti analizu i vidjeti šta je najbolje za tim. Uvijek sam radio ono što je dobro za tim, moramo vidjeti sada šta i kako".

Da li ste vi griješili tokom kvalifikacija?

"Sigurno da sam i ja griješio i nema čovjeka koji ne griješi. Imamo mlade igrače, dobre i kvalitetne igrače i najvažnije je da oni napreduju kroz svoje klubove. Vjerujem u njih, optimista sam i smatram da sam realan".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Računate li na Pjanića dalje?

"Računam na sve igrače", kratko je dodao Petev.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.