Legendarni Švicarac se oporavlja

Federer se još neće vratiti

S. Mlaćo
Roger Federer neće nastupiti na Australian Openu.

Legendarni Švicarac je posljednji put nastupao na Wimbledonu u julu, a sada je kazao da nije spreman za najveće napore.

Ističe da u januaru počinje sa laganim trčanjem.

"Želio sam da sprovedemo detalje ispitivanja prije nego što dam zvaničnu izjavu i pregledi su bili ohrabrujući. Počeo sam dug period rehabilitacije u koji sam uložio i dušu i tijelo. Situacija nije kao 2016. godine, zato moram da budem strpljiv. Biću u stanju da počnem sa laganim trčanjem u januaru i potom da nastavim sa treniranjem na terenu uz kompleksnu podršku u martu ili aprilu. Otuda procjenjujem da bih mogao da se vratim takmičenjima na ljeto 2022. godine", poručio je Federer.

Priznaje da se želi vratiti i radi onih koji su uvijek vjerovali u njega te mu davali podršku.

“Investiranje svega u povratak je također moj način da im se zahvalim. Moji navijači zaslužuju više od mog posljednjeg pojavljivanja na travi", kazao je legendarni Švicarac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.