Federer zna kada je kraj

Švicarac se trenutno oporavlja

Federer zna kada je kraj

E. Škorić

Švicarski teniser Roger Federer ima 40 godina, ali i dalje nije okončao karijeru.

Trenutno se Roger oporavlja od povrede koljena s kojim ima dosta problema u posljednje vrijeme, ali i pored toga spreman je još da igra.

"Kao i svaki sportista, znaću kada je pravo vrijeme da stnaem. Neću biti jedan od onih koji ostaju samo da bi ostali. Još uvijek želim da nastupam na egzibicionim mečevima i posjećujem pijace u mjestima u kojima nikada ranije nisam bio. Navijači mi mnogo znače, ali ne želim da naškodim svom tijelu. Još uvek želim da se igram sa svojom djecom i idem na skijanje. Prosto ću znati kada bude vrijeme", kazao je jedan od najboljih tenisera na svijetu.

Pred Federerom je dug proces oporavka, ali mnogi teniski ljubitelji žele ga ponovo vidjeti s reketom u ruci, prije ili kasnije.

On je posljednji meč odigrao krajem juna na Wimbledonu kada je poražen od Hubeta Hurkacza uvjerljivo u četvrtfinalu Grand Slama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi