Gavi u centru pažnje

Poznato zbog čega Barcin tinejdžer svaku utakmicu igra s odvezanim pertlama na kopačkama

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su na svom terenu pobijedili Espanyol sa 1:0 u debiju Xavija Hernandeza na klupi katalonskog kluba.

Xavi je debitovao kao trener u klubu u kojem je proveo skoro cijelu igračku karijeru. Iako Barcelona nije oduševila svojom igrom na kraju je uspjela da dođe do tri boda protiv gradskog rivala.

Kao što je i obećao Xavi je dao šansu većini igrača koji su ponikli u La Masiji, a u ekipi je bio i nekoliko tinejdžera.

Jedan od njih je i 17-godišnji Gavi koji je početkom ove sezone debitovao u katalonskom klubu i već sada je postao standardni član prve postave Barcelone nakon što je odigrao nekoliko sjajnih partija.

Gavi se zbog odličnih igara izborio i za mjesto u reprezentaciji Španije i postao je jedan od najmlađih igrača koji su zaigrali u dresu Crvene furije.

Ovaj 17-godišnjak je pokazao zbog čega mnogi za njega govore da će biti pravi nasljednik Andresa Inieste, ali se u centru pažnje našao zbog zanimljive stvari koju radi na svakoj utakmici.

Naime, mnogi su vidjeli već prije nekoliko sedmica da Gavi na utakmicama igra odvezanih pertli na kopačkama, a upravo je kamerman i na sinoćnjem meču protiv Espanyola u jednom trenutku prikazao njegove kopačke na kojima je bila odvezana pertla.

Mnogima nije bilo jasno na početku zbog čega Gavi igra tako i da li je to samo slučajno, ali sada je jasno da nije jer se ponavlja već neko vrijeme iz utakmice u utakmicu.

Španski mediji jutros su objavili da Gavi ne igra odvezanih pertli zbog toga što su mu kopačke neudobne već mu je to postao svojevrsni ritual za sreću i zanimljivo je da mu odvezane pertle na kopačkama uopšte ne predstavljaju neki problem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gavi se još uvijek nije oglašavao na ovu temu, ali očito je da mladi veznjak Barcelone vjeruje da mu odvezane pertle na kopačkama donose neku sreću na utakmicama.

On je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao već 15 mečeva u svim takmičenjima za katalonski klub, te je upisao četiri nastupa za reprezentaciju Španije nakon što je za istu debitovao 6. oktobra ove godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti