Messi ne želi nazad u Barcelonu

Lijepo mu u Parizu

Messi ne želi nazad u Barcelonu

Edmir Škorić

Napadač PSG-a Lionel Messi još se ne planira vratiti u Barcelonu, prenosi Diario Sport.

Prema izvoru, Argentinac ne razmišlja o ovoj opciji i još ne želi napustiti PSG. Messi želi s Parižanima osvojiti Ligu prvaka, unatoč tome što još nije u potpunosti adaptiran na novi tim.

U tekućoj sezoni Messi je postigao samo jedan gol u prvenstvu i to baš sinoć u 3:1 pobjedi nad Nantesom, dok je ipak daleko produktivniji na mečevima Lige prvaka.

Spominjalo se da bi zbog povratka Xavija mogao i Messi da se vrati, ali on je sada fokusiran na PSG i s obzirom da ima jako dobar ugovor s Francuzima, teško je da će doći do rastanka u narednih dvije godine.

Navijači Barcelone se jasno nadaju da će Messi održati obećanje i da će se vratiti na Camp Nou.

Laporta rasplamsao maštu navijača Barcelone: "Messi i Iniesta još igraju, a godine su samo broj"

Predsjednik Barcelone Joan Laporta ne odbacuje mogućnost da se u klub vrate Lionel Messi i Andres Iniesta.

Oglasi

Messi je proteklog ljeta bio primoran napustiti katalonski klub i potpisao je ugovor sa PSG-om, gdje mu baš i ne cvjetaju ruže.

Njega bi Laporta rado vidio ponovo na Camp Nou, baš kao i 37-godišnju klupsku legendu Andresa Iniestu, koji od 2018. godine igra u Japanu.

"Ne odbacujem mogućnost da će se vratiti. Godine su samo broj. Dokaz vam je Dani Alves", rekao je Laporta i dodao je:

"Oni su dva vrhunska fudbalera. Ne mogu predvidjeti budućnost, ali oni još uvijek igraju i imaju ugovore sa drugim klubovima. Nikad se ne zna", rekao je Laporta.

Istakao je i kako je Xavi donio odluku o potpisu 38-godišnjeg Danija Alvesa.

"Pitao sam da li ga želi u timu. Rekao je da mu je potreban i stvari su se završile kako su trebale. On je ovdje", rekao je predsjednik Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Andres Iniesta je jedan od najboljih veznih fudbalera svih vremena, a za Barcelonu je odigrao 674 utakmice i postigao je 57 golova.

Messi je sa druge strane nastupio u 778 utakmica i postigao je nestvarna 672 gola za katalonskog velikana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi