Foto - EPA

Arthur Cabral pojačava Katalonce

'Ubica' iz kaznenog prostora dolazi na Camp Nou

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone u januaru bi mola dobiti interesantno napadačko pojačanje.

Kako navodi katalonski Sport, novi fudbaler Barcelone trebao bi postati brazilski napadač Arthur Cabral, trenutni član švicarskog Basela.

Ovaj 23-godišnjak važi za 'ubicu' u kaznenom prostoru. Ima odličnu završnicu glavom, igra jednako dobro sa obje noge i smatra se modernom 'devetkom'.

To je tip napadača kakvog Barca traži, a kontakti oko njegovog transfera na Camp Nou ove zime su već uspostavljeni i neće biti iznenađenje ako Cabral postane član Barcelone.

Katalonski velikan će za usluge ovog fudbalera morati da izdvoji između 15 i 20 miliona eura, što je cifra koju Xavi ima na raspolaganju za pojačanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Arthur Cabral ove sezone igra fenomenalan fudbal u dresu Basela. Odigrao je 24 utakmice i postigao je 23 gola uz osam asistencija.

Ranije je ovaj fudbaler igrao za Cearu i Palmeiras. U Švicarskoj je od 2019. godine i zabio je 60 golova u 95 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.