Xavi je danas ušao u svlačionicu i postavio je samo jedno pitanje igračima
Foto - EPA

Uvjeren je u uspjeh

Xavi je danas ušao u svlačionicu i postavio je samo jedno pitanje igračima

M. Šljivak

Ekipa Barcelone nalazi se u jako teškoj poziciji pred posljednje kolo grupne faze Lige prvaka.

Iako su trenutno drugoplasirani sa dva boda više od Benfice, posljednje kolo igračima Barcelone donosi duel u Minhenu protiv Bayerna, dok Benfica čeka otpisani Dinamo Kijev.

Barci za prolaz dalje treba pobjeda u Minhenu ili da Dinamo kreira iznenađenje u Lisabonu, pa situacija nije baš najbolja za Katalonce.

Ipak, novi trener Barcelone Xavi Hernandez uvjeren je da njegov tim može pobijediti Bayern i po tvrdnjama španskih medija danas je na trening došao sa samo jednim pitanjem za sve igrače.

"Postoji li iko ovdje ko ne vjeruje da možemo pobijediti Bayern u Njemačkoj?", pitao je Xavi igrače i zatim je nastavio svoj govor.

"Sve je do nas i to je u fudbalu uvijek poklon. Fudbal vam uvijek daje novu šansu. Dali ste sve od sebe, a sa ovakvim stavom možete igrati protiv bilo koga", rekao je Xavi i pojedinačno je čestitao svim igračima na igri i zalaganju u meču protiv Benfice koja je završena rezultatom 0:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica Bayerna i Barcelone igra se u Minhenu 8. decembra. Bavarci su osigurali prvo mjesto sa stopostotnim učinkom, a ime drugog putnika u osminu finala Lige prvaka morat ćemo da sačekamo do te večeri.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kondor11
Hahah ljudi vas rasuli u Barceloni ako izadzu s najjacim sastavom ne gine vam 5 kom
9 7
C.Banks
Mi zivimo da bi Barsu i Reala raskidali kad god stigli. Ovo ce još jedan bit UZP nad Barsom
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi