Široki slavio u derbiju

Ivanković nakon Sarajeva: Idemo na Grbavicu po pozitivan rezultat za kraj

Eldar Ganibegović

Široki Brijeg je u derbiju 18. kola m:tel Premijer lige BiH na Pecari s 2:1 slavio protiv FK Sarajevo.

Trener Širokobriježana Jure Ivanković nakon utakmice istakao je kako se Sarajevo na početku bolje snašlo u lošim uslovima na Pecari.

"Dva različita poluvremena. U prvom Sarajevo se bolje snašlo po ovim uslovima i stvarali su nam probleme sa svojim visokim desetkama. Imali smo dosta problema, velik razmak između linija, nismo to uspjeli dobro iskontrolisati i dobro je da smo na kraju ostali u zaostatku od samo 1:0. Bilo je situacija gdje smo slabo izlazili i ostavljali velik prostor iza zadnje linije. Moglo je otići u drugom smjeru već u drugom poluvremenu", rekao je Jure i dodao:

"Na pauzi smo se dogovorili da ćemo promijeniti formaciju. Na našu sreću posrećilo nam se da iz prve neke akcije postignemo gol. Vratili smo se u igru. To nam je dalo dodatni motiv i elan. Bili smo ravnopravni Sarajevu u svim segmentima igre, a taj crveni karton je definitivno prelomio utakmicu."

"Igrača više nismo ni uspjeli iskoristiti po ovakvom terenu. Ne možete ubrzati protok lopte, opet su to bile duge lopte, a drugi gol smo dali iz penala i pobijedili. Ne mogu reći nezasluženo. I jedna i druga momčad su dali sve od sebe. Moram čestitati i jednima i drugima. Sretni smo zbog pobjede i velike čestitke igračima što su se vratili na ovakvom terenu", istakao je Ivanković, te dodao da na Grbavici u idućem kolu želi pozitivan rezultat za kraj jesenjeg dijela sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.