Pobjeda Reala protiv Seville

Meč za prevlast u Španiji: Benzema i Vinicius ostavili Kraljeve na vrhu

E. Ganibegović

Derbi utakmicu 15. kola španske Primere večeras su odigrali Real Madrid i Sevilla.

Utakmica na Santiago Bernabeu stadionu završena je pobjedom Real Madrida, 2:1.

Prva u vodstvo stigla je Sevilla. Igrala se 12. minuta kada je korner izveo Acuna, a sjajan gol glavom s desetak metara postiže Rafa Mir.

Isti igrač je samo dvije minute kasnije izbio sam pred Courtoisa, ali Belgijanac sjajno brani. 

Na drugoj strani je veliku šansu u 27. minuti imao Vinicius Junior, ali Bono sjajno brani njegov udarac. Tri minute kasnije, šut Ocamposa završio je na prečki Courtoisovog gola.

U 32. minuti gostujući golman loše reaguje i jedan dalekometni šut odbija direktno na nogu Benzemi kojem nije bilo teško pogoditi za izjednačenje.

Četiri minute kasnije gosti su tražili penal, no sudac se nije oglasio. U 45. minuti Real je mogao do preokreta, ali Asensio je iz izgledne pozicije šutirao preko gola.

Drugo poluvrijeme skoro pa nesadržajno sve do samog kraja. David Alaba u 83. minuti nije iskoristio veliku priliku, iz velike blizine šuta preko gola.

I kada se činilo da će meč završiti bez pobjednika, u 87. minuti ukazao se Vinicius Junior i sjajnim udarcem donio veliku pobjedu Kraljevima.

Minut kasnije domaćin je tražio i penal, ali ni ovog puta se sudac Sanchez nije oglašavao. Sevilla je na kraju mogla do 2:2, ali Courtois sjajno brani udarac koji je Delaney uputio glavom. 

Real je nakon ovog meča prvoplasirani s 33 boda, ispred Atletica i Sociedada koji imaju po 29 i Seville koja je na 28.

Kraljevski klub u idućem kolu dočekuje Bilbao, dok Sevilli stiže Villarreal.

Ranije danas Betis je s 3:1 slavio protiv Levantea, Espanyol je s 1:0 bio bolji od Sociedada, dok je Atletico slavio gostućuju pobjedu protiv Cadiza, 1:4.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska Primera, 15. kolo:

Real Madrid 2:1 Sevilla (Benzema 32', V. Junior 87'; Mir 12')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.