Na ceremoniji Zlatne lopte

Sinoć su svi čekali susret Messija i Laporte, a predsjednik Barcelone otkrio šta se desilo

Endin Čaušević

Lionel Messi je po rekordni sedmi put uspio da osvoji Zlatnu loptu.

Ceremonija dodjele nagrade za najboljeg igrača svijeta održana je u Parizu u organizaciji France Footballa, a Zlatnu loptu po sedmi put u karijeri osvojio je Messi iako su mnogi smatrali da će pobjednik biti Robert Lewandowski.

Messi je ove godine uspio konačno da dođe do trofeja s reprezentacijom Argentine s kojom je osvojio Copa Americu što je na kraju očito presudilo u izboru za igrača godine.

Argentinac je bio na ceremoniji sa svojom porodicom, a čak su mu roditelji doputovali u Pariz kako bi prisustvovali ovoj svečanosti.

Na ceremoniji je bio i predsjednik Barcelone, Joan Laporta, i mnogi su čekali susret njega i Messija jer se nisu rastali baš najljepše kada je Argentinac ljetos napustio katalonski klub.

Messi je nedavno u intervjuu izjavio da je bio šokiran što nije u Barci dobio novi ugovor, te da mu se nisu svidjele izjave Laporte koji je govorio da Messi nije razmišljao o tome da ostane i igra besplatno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako su svi čekali da se Laporta i Messi sretnu na kraju se to nije desilo što je potvrdio i predsjednik Barcelone.

"Sretan sam što je Leo osvojio svoju sedmu Zlatnu loptu i hvala mu što je u svom govoru spomenuo Barcelonu. Nažalost, večeras nisam imao priliku da ga pozdravim. Međutim, presretan sam i ponosan zbog njega, Alexije i Pedrija", rekao je Laporta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.