Ima nešto važnije od nagrade: Reakcija Lewandowskog je neprocjenjiva!

Messiju pripala Zlatna lopta

Ima nešto važnije od nagrade: Reakcija Lewandowskog je neprocjenjiva!

A. Čaušević

Robert Lewandowski je uoči ceremonije dodjele Zlatne lopte kazao da je učinio sve da dobije prestižnu nagradu. 

Sjajni fudbaler Bayerna je na kraju završio kao drugoplasirani iza Lionela Messija koji je po sedmi put u karijeri dobio Zlatnu loptu.

Organizatori su nastojali da neizvjesnost drže do samog kraja, ali već ranije su procurile informacije da će Argentincu pripasti prestižna nagrada.

Kada je Messi proglašen najboljim Lewandowski je pokazao da ima nešto važnije od nagrade, a to su sportski duh i ljudski obraz.

Poljak je s blagim osmjehom aplaudirao Messiju, a zatim su se njih dvojica i rukovali. Šta se dešavalo pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Lewandowskom je pripala utješna nagrada jer ga je France Football proglasio najboljim strijelcem u 2021. godini.

Na trećem mjestu u konačnom poretku završio je Jorginho, dok je Karim Benzema bio "tek" četvrti. Među pet najboljih se našao i N'Golo Kante. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Lewa mi nije bio drag samo kad nam je napunio mrezu (BIH). Inace ga gotivim i zasluzio je ovu nagradu. Gospodin s manirima. Leo Messi je najveci ikad ali ovu nije zasluzio.
32 3
Bajernovac
seik tutno pare da lesi dobije loptu,,cuj manifestacija u Parizu,,,pisam se u Pariz i Mesiju usta,,
16 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi