FOTO: EPA

Nakon ispadanja iz Kupa

Večernji "potres" u Maksimiru: Krznar dao ostavku, Dinamo u finiš godine sa novim trenerom

Haris Zilić

Veliki "potres" je sinoć uzdrmao Maksimir.

Trener Dinama Damir Krznar podnio je ostavku, nakon poraza u četvrtini finala Kupa od Rijeke rezultatom 1:3.

Krznar je to učinio pred derbi sa Hajdukom i ključnu utakmicu Dinama u Evropa ligi protiv West Hama koja će dati odgovor da li Modri na proljeće takmičenje nastavljaju u Evropa ligi ili UEFA Konferencijskoj ligi.

Nakon ove vijesti u Dinamu su brzo i našli "vatrogasca", tako će ekipu protiv Hajduka voditi Željko Kopić, a moguće da će se pomenuti stručnjak i zadržati do kraja ove godine gdje Dinamo očekuje pet mečeva.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dakle pored derbija sa Hajdukom i pomeutog duela protiv West Hama u Evropa ligi, Dinamo ima u prvenstvu domaći susret sa Slaven Belupom, te gostovanje Istri i Hrvatskom Dragovoljcu.

Ove sezone dres Dinama nose i bh. reprezentativci Amer Gojak i Luka Menalo, a posebno se u posljednjim mečevima sitiče Menalo koji je često i strijelac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.