Barcelona ili neko drugi? Na Maksimiru bismo na proljeće mogli gledati evropske velikane

Dinamu večeras treba pobjeda

Barcelona ili neko drugi? Na Maksimiru bismo na proljeće mogli gledati evropske velikane

E. Ganibegović

Dinamo Zagreb večeras će imati priliku da pobjedom protiv Genka u 5. kolu grupe H Evropske lige izbori proljeće u Evropi.

Situacija u grupi je takva da West Ham United drži čelnu poziciju s 10 bodova, ispred Dinama koji ima čest. Dva manje ima trećeplasirani Genk, dok Rapid na začelju ima tri osvojena boda.

Trećeplasirani klubovi u grupama Lige prvaka potencijalni su protivnici Modrih u narednoj fazi Evropske lige, a na Maksimir bi mogli stići neki od evropskih velikana.

Naime, jedanaest klubova je već obezbijedilo plasman u osminu finala Lige prvaka, a to su Liverpool, Ajax, Bayern, Manchester United, Chelsea, Juventus, Manchester City, PSG, Inter, Real Madrid i Sporting.

Ostalo je još pet mjesta, a u igri je 11 klubova - Milan, Atalanta, Atletico Madrid, Barcelona, Benfica, Lille, Porto, Salzburg, Sevilla, Villarreal i Wolfsburg. Neki od ovih timova će svoj put morati nastaviti u drugom po rangu UEFA-inom takmičenju, tako da ćemo u komšiluku najvjerovatnije gledati istinski spektakl.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Naravno, najzvnučnija imena koja bi mogla stići na Maksimir su Barcelona, Atletico Madrid i Milan, a možda i najbolja opcija za Modre bi mogao biti Sheriff iz Tiraspola koji uoči šestog kola ima obezbijeđenu treću poziciju u grupi D Lige prvaka.

Utakmica Dinamo Zagreb - Genk na rasporedu je večeras od 18:45 na Maksimiru. Podsjetimo, prvi meč u Belgiji završen je visokom pobjedom Dinama, bilo je 0:3.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti