Potvrdio Bordo klub

Obustavljen postupak protiv kluba s Koševa: Pejović i FK Sarajevo postigli sporazum

Midhat Šljivak

FK Sarajevo saopštio je danas kako je postignut sporazum sa bivšim igračem ovog kluba Aleksandrom Pejovićem i on je obustavio postupak protiv kluba pred FIFA-om i CAS-om.

Pejović se nije na lijep način rastao s FK Sarajevo. Odlučio je svoja potraživanja tražiti putem FIFA-e i CAS-a, a na kraju je postigao dogovor s Bordo klubom.

"Od početka sam htio na korektan način postići dogovor Sarajevom. Imao sam prelijep period u klubu. Dolaskom novog Investitora i njegove administracije, odnos u klubu se mnogo promijenio i nisam htio biti prepreka procesima koji vode klub prema naprijed", rekao je Pejović za klupsku stranicu i dodao je:

"Drago mi je što smo postigli dogovor i klubu od srca želim uspješan nastup na posljednjoj utakmici polusezone protiv Veleža, ali i da do kraja sezone ispune sve sportske ciljeve“, rekao je Pejović.

Pejović je u dresu Sarajeva odigrao ukupno 30 utakmica i upisao je četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krajem prošle sezone klub je protiv njega pokrenuo disciplinski postupak, a navodni razlog bila je Pejovićeva najava tužbe zbog neisplaćenih dugovanja.

On nije odigrao završnicu sezone. Po odlasku je podnio tužbu, a novo rukovodstvo kluba s Koševa danas je zvanično riješilo njegov status i Pejović je isplaćen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.