Darko Bodul žestoko kažnjen!

NSBiH odlučio

Darko Bodul žestoko kažnjen!

M. Šljivak

Napadač FK Sarajevo Darko Bodul dobio je žestoku kaznu zbog dešavanja na Pecari u utakmici protiv Širokog Brijega.

On je početkom drugog poluvremena ošamario protivničkog fudbalera Bože Vukoju, a zatim je imao verbalni obračun sa navijačima domaćeg tima.

Disciplinska komisija je zbog dešavanja sa terena u Širokom Brijegu odlučila žestoko kazniti Bodula.

Tako će napadač Sarajeva propustiti narednih pet utakmica, koliko ga je odlučila kazniti Disciplinska komisija NSBiH.

Sarajevo ima pravo žalbe na ovu odluku i to će Bordo tim vjerovatno i učiniti.

Bodul se oglasio nakon incidenta na Pecari: "Krenuli su put mene i uputili psovke - majke"

Nakon svega što se dešavalo na Pecari odlučio se oglasiti i Bodul koji je poslao poruku putem svog Instagram storyja.

"Ovom prilikom želio bih da se oglasim povodom nemilih događaja na današnjoj utakmici. Ali prvo bih čestitao mojim suigračima koji su na užasnom terenu ostavili srce i odigrali borbeno, momci kapa do poda", počeo je Bodul i nastavio.

"Svu krivicu za poraz preuzimam isključivo na sebe, te se izvinjavam svojim sugiračima, stručnom štabu i naravno svim našim vjernim navijačima. A sada bi se osvrnuo na događaj koji je prethodio mome isključenju".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naime, tokom cijelog susreta suđenje je bilo ispod svakog nivoa. Nakon očiglednog starta s leđa koji bi se svugdje okarakterisao faulom za žuti karton, dosuđen je samo faul. Nakon mog negodovanja igrači Širokog su krenuli put mene i pritome uputili psovke - majke, što nisam mogao da savladam u sebi i regirao sam kako sam reagirao. Znam da to nije profesionalno i da sam svoj klub ostavio na cjedilu, ali ovo je bilo jače od mene. Samo Sarajevo".

Ovaj 32-godišnji fudbaler odigrao je 16 utakmica ove sezone za Bordo tim i ima učinak od tri gola i tri asistencije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Zaliti se moramo na ovu odluku da se smanji kazna na 2 tekme ovo nema smisla. Dosta vise duplih arsina!!! Bojkot saveza!
6 2
Tas14
Ovo je postalo sve skupa fuj! Kakva je to komisija!?
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi