Sarajevo sutra dočekuje Velež

Uoči posljednjeg kola ove jeseni: I Koševo zatrpano snijegom

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Utakmice 19. kola danas i za vikend zatvorit će jesenji dio sezone u m:tel Premijer ligi BiH.

Sutra je na rasporedu derbi kola između Sarajeva i Veleža, a stadion Asim Ferhatović-Hase trenutno je pod snijegom. Za razliku od komšija na Grbavici, još uvijek nije započeto čišćenje travnjaka, iako Željezničar svoju utakmicu igra tek u nedjelju.

Trenutno je u Sarajevu na snazi crveni meteoalarm za snijeg i led, no za sutra se ne najavljuju padavine. Maksimalna temperatura iznosit će nula stepeni Celzijusa, a padavine se očekuju tek u nedjelju. Stoga, očekujemo da će stadion spreman dočekati sutrašnju utakmicu.

Bordo timu sutra će trebati pobjeda kako bi polusezonu definitivno završili na trećoj poziciji, dok Veležu trebaju bodovi u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Sarajevo - Velež igra se od 13 sati. 

U subotu se još igraju dueli Posušje - Rudar i Borac Sloboda. Danas je na rasporedu duel Zrinjskog i Leotara, dok kolo i polusezonu u nedjelju zatvaraju utakmice Željezničar - Široki Brijeg i Tuzla City - Radnik. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.