Obustavljen postupak protiv kluba s Koševa: Pejović i FK Sarajevo postigli sporazum

Potvrdio Bordo klub

Obustavljen postupak protiv kluba s Koševa: Pejović i FK Sarajevo postigli sporazum

M. Šljivak

FK Sarajevo saopštio je danas kako je postignut sporazum sa bivšim igračem ovog kluba Aleksandrom Pejovićem i on je obustavio postupak protiv kluba pred FIFA-om i CAS-om.

Pejović se nije na lijep način rastao s FK Sarajevo. Odlučio je svoja potraživanja tražiti putem FIFA-e i CAS-a, a na kraju je postigao dogovor s Bordo klubom.

"Od početka sam htio na korektan način postići dogovor Sarajevom. Imao sam prelijep period u klubu. Dolaskom novog Investitora i njegove administracije, odnos u klubu se mnogo promijenio i nisam htio biti prepreka procesima koji vode klub prema naprijed", rekao je Pejović za klupsku stranicu i dodao je:

"Drago mi je što smo postigli dogovor i klubu od srca želim uspješan nastup na posljednjoj utakmici polusezone protiv Veleža, ali i da do kraja sezone ispune sve sportske ciljeve“, rekao je Pejović.

Pejović je u dresu Sarajeva odigrao ukupno 30 utakmica i upisao je četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krajem prošle sezone klub je protiv njega pokrenuo disciplinski postupak, a navodni razlog bila je Pejovićeva najava tužbe zbog neisplaćenih dugovanja.

On nije odigrao završnicu sezone. Po odlasku je podnio tužbu, a novo rukovodstvo kluba s Koševa danas je zvanično riješilo njegov status i Pejović je isplaćen.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Ko bi rekao da ima dugova i u FKS!!! Kad ih slušam reklo bi se da su Švica!
5 13
Tas14
Taraba jedna, nista nije odigro… Kako ga nije stid tuziti ovakvu instituciju od kluba
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi