Sporna privatizacija Bosnalijeka, Uzunović će dati izjavu istražiteljima

Član UO FK Velež Nedim Uzunović na meti inspektora SIPA-e

Edmir Škorić

Pripadnici Državne agencije za istargu i zaštitu (SIPA) su u sklopu akcije kodnog naziva "Trik" ušli jutros u prostorije farmaceutske kompanije Bosnalijek, a na meti inspektora je i direktor ove kompanije Nedim Uzunović, javlja Klix.ba.

Prema navodima medija, službenici SIPA-e pretresaju sedam lokacija u Sarajevu i Konjicu, a istraga se vrši protiv tri fizičke i četiri pravne osobe.

"Oni se dovode u vezu s organizovanim kriminalom, pranjem novca i zloupotrebom položaja", kazali su iz SIPA-e.

Prema saznanju Klixa, sporna je privatizacija Bosnalijeka koja je vršena ruskim kapitalom preko offshore kompanija. Direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović bit će sproveden u prostorije SIPA-e gdje će dati izjavu istražiteljima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uzunović je član Upravnog odbora FK Velež i jedan je od najzaslužnijih ljudi što su Rođeni imali izuzetne uspjehe u proteklim sezonama, a nedavno se spominjao i kao nasljednik Šemsudina Hasića na poziciji predsjednika kluba nakon što je ovaj bio podnio ostakvu, no predomislio se i ostao je prvi čovjek kluba.

Kompanija Bosnalijek je i generalni sponzor FK Velež.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.