Dudić: Ovo je bila lavovska utakmica, 2021. će ostati upisana zlatnim slovima

Press konferencija

Dudić: Ovo je bila lavovska utakmica, 2021. će ostati upisana zlatnim slovima

E. Ganibegović

U derbiju 19. kola m:tel Premijer lige BiH Velež je danas savladao Sarajevo s 0:2.

Golove za tim iz Hercegovine postigli su Anđušić u 9. i Zajmović iz penala u 17. minuti.

Medijima se na press konferenciji nakon posljednje utakmice u jesenjem dijelu sezone obratio trener gostiju, Feđa Dudić.

"Čestitao bih svojim momcima. Mislim da su danas odigrali taktički jako zrelu utakmicu, lavovski borbenu. Nažalost, stalno tu riječ ponavljamo, ali moramo jer vidite po kakvim terenima igramo i onda jednostavnom, iako ta riječ u fudbalu ne bi trebala puno da se koristi, moramo ovako kada dođe novembar i decembar. Mislim da su odgovorili u svakom segmentu fudbalske igre", rekao je za početak šef struče Mostaraca.

"Pogotovo je dobar bio početak utakmice. Ušli smo odlučno i znali smo šta hoćemo. Imali smo dva načina da damo Isiću da se pomjerimo na stranu ciljano. Sve što je pripremljeno je funkcionisalo. Nagrada je došla u vidu ta dva gola. Imali smo u prvom periodu pet-šest kriznih minuta, imali smo promjena i sa izmijenama. Od faktički pet izmjena tri su bile neplanirane. Pogotovo bih istakao mladog Drinu - 17 godina, debi, na Koševu, na ovakvom terenu uopšte se nije vidjelo da je inferioran u odnosu na druge igrače i sigurno je da će on dugo pamtiti ovaj dan", zaključuje Dudić.

"Drugo poluvrijeme svjesno smo se malo spustili kad smo promijenili Zajmovića i stavili Pecu. Probali smo na kontranapade jer smo znali da Sarajevo mora izaći visočije, da probamo pokupiti neku loptu iza zadnje linije. Imali smo jednu situaciju preko Vehabovića, ali Dizdarević je sjajno intervenisao. Sarajevo u drugom dijelu nije stvorilo neku priliku za gol izuzev tih prekida na koje smo danas dobro reagovali, a inače nam je to veliki problem", govori trener Veleža.

Oglasi

"Završila je ova fudbalska 2021., za mene i za Velež sigurno upisana zlatnim slovima i sigurno da ću pamtiti ovu godinu kroz čitavu svoju trenersku karijeru gdje god da budem. 30. maj kad smo se plasirali u Evropu nakon 33 godine, pa 22. juli pobjeda protiv AEK-a na Grbavici, pa 29. juli prolaz u Atini u onakvoj atmosferi. Poslije toga neki turbulentni momenti. Poslije Radnika sam osjećao moralnu obavezu da dam ostavku, a sad se ispostavilo da ljudi u klubu znaju šta rade i nisu to prihvatili. Istu veče su me zvali i nakon te utakmice ostvarili smo dvije pobjede i dva remija. Sigurno dobar potez i za upravu, da se vidi da sve nije crno u BiH i da neko zna da cijeni kad neko nešto uradi", ističe Feđa.

Također, podsjetio je da je danas prekinuta velika tradicija:

"Danas srušena još jedna tradicija. Prva poslijeratna pobjeda Veleža na Koševu. Mislim da ova ekipa u dvije godine i tri mjeseca koliko je pod mojim vodstvom je srušila mnogi niz tradicija što je do tad bilo nezamislivo. Sada ćemo nastaviti dalje."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O ostavci koju je dao:

"Htio sam da zaštitim svoje igrače. Bio je prevelik udar na igrače, a neko mora preuzeti odgovornost. Osjetio sam da ja treba da budem taj i ispostavilo se da je to bio pravi potez. Kada sam nakon dva dana došao na novi trening, izgledalo je kao novi početak. Opet Sloboda kao i kad sam preuzeo Velež, a onda i utakmica sa Širokim koji je zaista u jako dobroj formi. Šta je bio uzrok? Mnogo toga. Kad ih krenuo pričati, ima dosta stvari. Kako kažu, kad kola idu nizbrdo samo ih guraj. Tako je bilo i u Veležu u jednom momentu. Za šta god se uhvatimo ne ide. U jednom trenutku smo imali statistiku 7 utakmica, 14 šuteva u okvir našeg gola, 12 primljenih golova. Sve je ulazilo. Napravit ćemo dobru retrospektivu i analizu jedne sezone" za kraj je zaključio harizmatični stručnjak.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

*p!p!t@*
Kapa do poda Feđa Dudiću!!!
10 2
Reddevilsh
Naš je Duda Alex Ferguson
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi