16. kolo "cvajte"

Regenburg se nije proslavio, Hansi bod, Duljević sve standardniji

Adnan Beganović

U vikendu iza nas kompletiano je 16. kolo 2. Bundeslige, poznatije kao "cvajte", a Hansa Rostock našeg Harisa Duljevića remizirala je sa Ingolstadtom (1:1).

Nakon gostujućeg remija sa Paderbornom u Rostocku su očekivali "tricu" u duelu sa posljednjeplasiranim Ingolstadtom. I krenula je Hansa od prvog sudijskog zvižduka po pobjedu, dominirala je, propustila nekoliko prilika za šta je kažnjena u 41. minuti kada je Keller pogodio za vodstvo gostiju.

Na početku drugog dijela, tačnije u 49. minuti Verhoek je pogodio za 1:1 i činilo se da će domaći ipak do tri boda. Ali, gosti su do kraja uspkjeli sačuvati mrežu i kući odlaze sa bodom.

Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Haris Duljević, po pisanju njemačkih medija odigrao je dobar meč, a po prvi put je od svog dolaska u Hansu na terenu proveo svih 90 minuta i što se njega tiče, stvari polako dolaze na svoje mjesto i sasvim sigurno to je dobra vijest za selektora našeg nacionalnog tima Ivayla Peteva.

Regensburg, kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Mersed Selimbegović nije se proslavio u 16. kolu. Naime, na gostovaju kod Heidenheima je pretpio ubjedljiv poraz (3:0). Kuhlwetter, Leipertz i Schopper su pogađali za domaću ekipu.

Derbi kola odigrali su vodeći St. Pauli i Schalke. Slavio je St.Pauli rezultatom 2:1. Burgstaller je u prvom diejlu dva puta pogodio mrežu Schalkea, dok je Zalazar 15 minuta prije kraja postigao pogodak za konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Pogotkom Maina Hannover je s minimalnih 1:0 savladao HSV, dok je Werder sa ubjedljivih 4:0 nadigrao Erzgebirge. Fortuna je slavila na gostovanju kod Darmstadta (3:1), Sandhausen i Paderborn su podijelili bodove (1:1), Nurnberg je bio bolji od Kiela (2:1), dok je Dinamo Dresden bio bolji od Karlsruhea u čijem stručnom štabu se nalazi nekadašnji bh. reprezentaivac Zlatan Bajramović (3:1).

Nakon 16 kola St.Pauli se nalazi na vrhu tabele sa 35 bodova, Darmstadt je drugoplasirani sa 29, a Regensburg našeg Selimbegovića se nalazi na 3. mjestu sa 28 bodova. Duljevićeva Hansa je 13. sa 19 bodova, a Bajramovićev Karlsruher 10. sa 21 bodom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.