Duljević debitovao za Hansu u porazu od Schalkea

2. Bundesliga

Duljević debitovao za Hansu u porazu od Schalkea

A. Beganović

U okviru 8. kola 2. Bundeslige Hansa Rostock našeg Harisa Duljevića poražena je na domaćem terenu od Schalkea (0:2).

Slavni Schalke je u ovaj susret ušao kao favorit i tu ulogu je opravdao na terenu. Iako je domaća Hansa imala svojih dobrih perioda igre i nekoliko solidnih prilika, nije uspjela iznenaditi.

Sve do 42. minute nije bilo golova, a onda je Terodde na asistenciju Ouwejana pogodio za vodstvo Schalkea. Na otvaranju drugog dijela, tačnije u 49. minuti isti igrač pogađa za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:0.

U ovom susretu za Hansu je debitovao i bosanskohercegovački fudbaler Haris Duljević. Nekadašnji fudbaler Sarajeva nedavno je potpisao za Hansu, a večeras je dobio priliku za igru u 79. minuti.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Schalke se nakon osam kola nalazi na 6. mjestu tabele sa 13 osvojenih bodova. Četiri više ima prvoplasirani Regensburg kojeg s klupe predvodi bh. stručnjak Mersed Selimbegović, dok je Hansa petnaestoplasirana sa sedam osvojenih bodova.

U narednom kolu Duljević i društvo gostuju kod Kiela, dok Schalke na svom terenu dočekuje Ingolstadt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti