Spisak za SAD

Klubovi počeli otkrivati Petevove karte: Poziv je stigao i u Slobodu

Admin Čaušević

Selektor reprezentacije BiH Ivaylo Petev će u narednim danima objaviti spisak igrača na koje će računati u prijateljskom meču protiv SAD-a.

Dosta poziva će biti upućeno i igračima iz Premijer lige, a pojedini klubovi iz najjačeg ranga bh. takmičenja su već počeli otkrivati karte bugarskog trenera.

Velež se pohvalio kako su pozive dobili Haris Ovčina i Mehmed Ćosić, a isto je uradila i Sloboda jer se na spisku nalazi i Saša Maksimović.

''Sretan sam zbog poziva. Svakom igraču je san da predstavlja svoju zemlju i sigurno je da će ovo biti motiv za još jači rad i što bolje igre na terenu. Hvala stručnom štabu kao i svim mojim saigračima bez kojih ovaj poziv zasigurno ne bi bio moguć'', 21-godišnji veznjak za stranicu tuzlanskog kluba.

SportSport.ba je još ranije pisao o imenima sa Petevove liste. Na spisku će naći nekoliko igrača iz FK Sarajevo. Radi se o Selmiru Pidri, Andreju Đokanoviću, Numanu Kurdiću i Belminu Dizdareviću.

Kako stvari stoje iz Zrinjskog će na spisku biti Hrvoje Barišić, Igor Savić i Josip Ćorluka, a iz Željezničara Vedran Vrhovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Otišlo je i nekoliko poziva na adresu Borca. Radi se o Nikolu Ćetkoviću (golman), veznjacima Aleksandru Vojnoviću i Amaru Begiću te napadaču Jovi Lukiću. Osim njih, na spisku je i bivši igrač Borca Almedin Ziljkić, koji nastupa u slovenačkoj Olimpiji i koji je već neko vrijeme član A reprezentacije.

Podsjećanja radi, prijateljska utakmica SAD - BiH igra se 18. januara u Los Angelesu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.