Otvoreno i efikasno: Borac u odličnoj utakmici savladao Slobodu!
Foto - FK Borac

Da je više ovakvog fudbala...

Otvoreno i efikasno: Borac u odličnoj utakmici savladao Slobodu!

M. Šljivak

Borac je u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u odličnom meču pobijedio tuzlansku Slobodu s 3:1.

Odlično prvo poluvrijeme u Banjaluci donijelo je dva gola i dosta odličnih šansi s obje strane.

Domaći prvi prijete u sedmoj minuti preko Melega, a zatim i Zakarića, no promjene rezultata nije bilo.

Ćorić u 14. minuti dobro šutira, Bukvić brani, a zatim je zaprijetila i Sloboda preko Predragovića, Ćetković je siguran.

Minut kasnije Begić iz dobre pozicije prebacuje gol, Meleg potom ponovo gađa neprecizno i do 34. minute mreže su u Banjaluci mirovale.

U 34. minuti domaći tim je poveo. Vojnović šutira s distance, Bukvić loše reaguje i odbija loptu na nogu Jove Lukića koji zabija za 1:0.

Oglasi

Sloboda nakon primljenog gola kreće naprijed. Mehmedović je u 37. minuti iskušao Ćetkovića, a u nastavku akcije gosti dolaze do gola.

Dženis Beganović se izborio za loptu u kaznenom prostoru, pao je, sudija Adis Mulahasanović se nije oglasio, a lopta dolazi do Fedora Predragovića koji sjajno zabija za 1:1.

Do kraja prvog dijela još nekoliko dobrih šansi. Jovo Lukić u 39. minuti iz odlične pozicije šutira pored gola, a zatim Bukvić brani udarac Zakarića.

Sloboda je imala bolju završnicu prvog dijela. Balić i Husejinović su iz dobrih pozicija šutirali neprecizno i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaćin dolazi do drugog gola. Ćorić u 47. minuti odlično centrira, a Milan Vušurović prekrasno glavom zabija za 2:1.

Oglasi

Potom je uslijedio period bez previše uzbuđenja. Nije bilo pravih šansi sve do 73. minute kada Borac stiže do trećeg gola.

Goran Zakarić sjajnom loptom pronalazi Vušurovića, a ovaj zabija za 3:1.

Imala su oba tima do kraja još nekoliko dobrih šansi. Međutim, promjene rezultata nije bilo i ostalo je 3:1 za Borac.

Aktuelni prvak BiH polusezonu završava sa 30 bodova, a Sloboda je osvojila šest manje.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Borac - Sloboda 3:1

Borac: Ćetković, Kujundžić, Bošnjak, Ćorić, Begić, Vojnović, Dujaković, Lukić, Meleg, Vušurović, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Bukvić, Ćivić, A.Beganović, Husejinović, Dž. Beganović, Maksimović, Predragović, Kapetanović, Balić, Karišik, Mehmedović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Ovo je se znalo da će biti pobjeda Borca.
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi