FOTO: EPA

Splićani sve aktivniji

Iz Serije A na Poljud: Hajduk sprema odličan transfer

Haris Zilić

Hajduk je u derbiju savladao Dinamo sa 0:2 i ravnorpavno se uključio u utrku za prvaka Hrvatske.

Do kraja sezone nas očekuje možda i najuzbudljivije prvenstvo, obzirom da će Dinamo, Rijeka, Osijek i Hajduk voditi veliku borbu za vrh tabele.

U splitskom klubu su aktivni ove sezone i na transfer pijaci pa tako hrvatski mediji prenose vijest da će napad Hajduka pojačati bivši reprezentativac Hrvatske, Nikola Kalinić (33).

Kalinić je fudbaler italijanske Verone s kojom ima ugovor do juna 2022. godine, ali postoji i mogućnost da u Hajduk dođe u januaru, uglavnom gotovo sigurno je od 2022. godine stanovnik Poljuda što dovoljno govori o ambicijama Hajduka.

Dolazak Kalinića bi puno značio za Hajdukovu formaciju i uklopio bi se u napadu sa sjajnim Livajom, tako da bi Bili napokon mogli zaigrati u formaciji 4-4-2.

Naravno pričekat ćemo još do zvaničnog epiloga ove priče, ali čini se da odavno nije bilo jače sunce iznad Poljuda kada je u pitanju fudbal.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nikola Kalinić je odigrao 42 meča za reprezentaciju Hrvatske, postigao 15 golova, a u karijeri između ostalog nosio dres Blackburna, Dnipra, Fiorentine, Milana, Atletico Madrida, Rome.

Eventualni dolazak u Hajduk značio bi za Kalinića i povratak na Poljud nakon više od decenije, obzirom da je u augustu 2009. godine upravo iz Hajduka prešao u engleski Blackburn, a prošao je i sve omladinske selekcije splitskog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.