Foto - EPA

Napadači u centru pažnje

Naziru se dva januarska pojačanja za Barcelonu

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone dobit će nekoliko pojačanja u januarskom prelaznom roku.

Katalonski klub prinuđen je da dovodi nove fudbalere kako bi osnažio ekipu koja ove sezone igra jako loše i nekoliko zvučnih imena povezuje se s ovim velikanom evropskog fudbala.

Međutim, tim s Camp Noua ima i ogromnih finansijskih problema pa moraju dobro paziti na potrošnju, no pokušava se naći način da već u januaru u tim stignu novi fudbaleri.

Španski novinar Javi Miguel tvrdi da su glavni favoriti za dolazak u Barcelonu napadač Manchester Uniteda Edinson Cavani i ofanzivac Manchester Cityja Ferran Torres.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oba fudbalera se već duže vremena povezuju s Barcelonom. Navodno su izrazili spremnost za dolazak i vidjet ćemo hoće li zaista pojačati redove katalonskog velikana.

Katalonski mediji objavili su kako će klub pokušati da dovede i mladog Argentinca Juliana Alvareza iz River Platea, pa bi napad Barce od januara mogao izgledati poprilično drugačije u odnosu na trenutni sastav.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.