Novi kiks Stare dame

Juventus tone sve dublje: Liga prvaka ostaje samo san?

Eldar Ganibegović

Juventus je u 17. kolu Serije A remizirao na gostovanju kod Venezije 1:1.

Gosti su bili bolji rival u prvom poluvremenu, a kao nagrada stigao je vodeći gol Morate u 32. minuti.

VAR je provjeravao gol zbog potencijalnog igranja rukom, no sudac pokazuje na centar i Španac je mogao da slavi. Gol pogledajte OVDJE

U drugom poluvremenu domaćin uspijeva da dođe do poravnanja, a u konačnici i do boda. Strijelac gola za Veneziju u 55. minuti bio je Aramu. 

Strpljivu akciju odigrala je Venezia, a lijepim udarcem s vrha šesnaesterca Aramu završava akciju. OVDJE pogledajte taj gol.

Juventus je trenutno na nezavidnom šestom mjestu s 28 bodova, šest manje i utakmicu manje od Atalante koja je na 4. poziciji koja vodi u Ligu prvaka.

S druge strane, za Veneziju je ovaj bod izuzetno bitan u borbi za ostanak u ligi. Trenutno su na 16. poziciji s isto toliko bodova.

U narednom kolu Juventus ide na gostovanje Bologni, a Venezia Sampdoriji. U međuvremenu će u Veneziju stići i ekipa Ternane, za tri dana u meču šesnaestine finala Coppa Italije.

Večeras ćemo ispratiti još jednu utakmicu 17. kola, a od 20:45 se sastaju Udinese i Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 17. kolo:

Venezia 1:1 Juventus (Aramu 55'; Morata 32')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.