Daily Mirror tvrdi

Zvijezda Real Madrida na listi želja Jurgena Kloppa

Eldar Ganibegović

Jurgen Klopp ima namjeru da u narednom periodu pojača Liverpool.

Prije svega njemački stručnjak želi da radi na podmlađivanju ekipu, a engleski Daily Mirror tvrdi kako je prva želja zvijezda Real Madrida Rodrygo.

Isti izvor spominje iznos između 65 i 70 miliona funti koliko bi Liverpool trebao ponuditi Real Madridu, no ne bi bilo neočekivano da Kraljevi zatraže i mnogo više od toga.

Podsjetimo, Rodrygo je u Real Madrid stigao iz brazilskog Santosa u ljeto 2019. godine. Ove sezone je Brazilac na 19 utakmica postigao dva gola i upisao tri asistencije.

Interesantno, u Ligi prvaka je na pet utakmica postigao dva gola uz dvije asistencije, dok je u ligi na 14 nastupa upisao tek asistenciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče Liverpoola, njima ida jako dobro ove sezone.

Redsi su se prošetali kroz grupu Lige prvaka i postali prvi engleski klub s maksimalnim učinkom u toj fazi takmičenja, dok se u engleskoj Premier ligi nalaze na drugoj poziciji s 37 bodova, bodom manje od prvoplasiranog Manchester Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.