Bit će im pakleno u osmini finala

U Real Madridu bijesni zbog ponovljenog žrijeba, zapao ih je dosta teži rival

Edmir Škorić

UEFA je danas odlučila da ponovi žrijeb osmine finala Lige prvaka, što je izazvalo ogromne reakcije.

U ponedjeljak od 12 sati održan je žrijeb, ali ubrzo je UEFA priznala pogrešku, pa je novo žrijebanje zakazala za 15 sati. Uz niz malih propusta prilikom prvobitnog žrijebanja, a nepopravljiv propust bio je to što je Manchester United izvukao Villarreal, ekipu sa kojom se suočio u grupnoj fazi.

Real Madrid je prvobitno izvukao ekipu Benfice, a u "pravom" žrijebu održanom od 15 sati Kraljeve je zapao daleko teži rival - PSG.

Upravo su Madriđani bili najglasniji nakon što je UEFA odlučila ponoviti žrijeb, te su poručili da je to apsurdno jer je njihov par "legalno izabran". S druge strane, Atletico Madrid, koji je prvi put za rivala dobio Bayern, bio je za novo žrijebanje zbog UEFA-inih propusta.

Crveno - bijele iz Madrida je kasnije zapao Manchester United i čini se da je njima više odgovaralo ponavljanje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I Pep Guardiola je dao komentar na žrijeb, rekavši da je u redu da se ponovi ako se ustanovilo da je bilo propusta. Njegov Manchester City igrat će protiv Sportinga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.