Blizu odlaska iz Zrinjskog

Nemanja Bilbija pravi novi inostrani angažaman?

Admin Čaušević

Rekordna polusezona u dresu Zrinjskog će Nemanji Bilbiji vrlo vjerovatno donijeti novi inostrani angažman. 

Bilbija je bio impresivan u prvom dijelu sezone te je potvrdio reputaciju najboljeg igrača Premijer lige te interes inostranih klubova nije uopšte iznenađenje. 

Za SportSport.ba je potvrđeno kako je 31-godišnji napadač jako blizu odlaska iz Zrinjskog, a kao izvjesna destinacija spominje se Katar. 

Bivši omladinski reprezentativac koji iz neopravdanih razlog nije na selektorovom spisku za meč protiv SAD-a je već jednom odlazio iz Zrinjskog u inostranstvo.

Bilo je to prije skoro tri godine kada je potpisao za korejski Gangwon odakle se ponovo vratio među Plemiće. Ranije je igrao i u Srbiji (Vojvodina) te Hrvatskoj (Split). 

Odlični golgeter je u posljednja 22 ligaška duela postigao isto toliko golova, zabio je i na deset uzastopnih susreta te je polusezonu završio sa čak 18 golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Banjalučanin je u BiH osim za Zrinjski još nastupao za Borac i Sarajevo. U karijeri je osvojio čak četiri titule prvaka BiH. 

Zrinjski na pauzu otišao sa 13 bodova prednosti, ali odlazak Bilbije će svakako predstavljati hendikep. Uz to i Dinamo je ozbiljno bacio pik na trenera Sergeja Jakirovića. Pred rukovodstvom Plemića su sigurno dani važnih odluka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.