I Jakovljević je bio na spisku Peteva, ali zbog privatnih obaveza morao odbiti poziv

Godinama ponajbolji defanzivac Premijer lige

I Jakovljević je bio na spisku Peteva, ali zbog privatnih obaveza morao odbiti poziv

S. Mlaćo

Na spisku selektora A reprezentacije naše zemlje za duel sa Sjedinjenim Američkim Državama trebao se naći i sjajni defanzivac Zrinjskog Slobodan Jakovljević (32).

Jakovljević već duži niz godina pruža sjajne partije, a Petev ga je sada odlučio pozvati, međutim isti je odbio poziv, što je potvrđeno za SportSport.ba.

Uradio je to zbog privatnih razloga, pa je Zrinjski ostao na trojici pozvanih. Radi se o Hrvoju Barišiću, Josipu Ćorluki i Igoru Saviću.

"Da, dobio sam poziv, ali sam iz nekih svojih privatnih razloga morao da odbijem. To je sigurno najveća čast koja mi se pružila u dosadašnjoj karijeri", kazao je uvijek ljubazni Jakovljević za SportSport.ba.

Na spisku iz redova Mostaraca nema sjajnog Nemanje Bilbije, koji je prvi strijelac lige i glavna karika Plemića koji su na pragu nove titule u Premijer ligi.

Petev je danas kazao da je tražio drugi profil igrača, što je Bilbiju itekako uvrijedilo, pa se oglasio za SportSport.ba.

"Želim da imam poštovanje i da se moje ime ne uzima tako olako. Moje rezultate niko nikad neće moći oduzeti i moraju da se poštuju. Nisam dobio poziv za ovo sad okupljanje. Poštujem tu odluku, ali kako da poštujem izjavu 'tražio sam drugi profil igrača od Nemanje Bilbije, tražio sam moćne i jake'? E to onda udara na moju inteligenciju i na sve ovo što postižem, a ja ni u jednom pogledu nisam glup dečko", poručio je Bilbija za SportSport.ba i na taj način odgovorio selektoru koji ga uporno "ne vidi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilbija, koji ima bogatu karijeru u Premijer ligi, pošto je igrao ranije sa dosta uspjeha i za Borac i za Sarajevo, ove je sezone na 19 mečeva u Premije rligi postigao čak 17 golova i ima četiri asistencije.

Njegov tim ubjedljivo je lider na tabeli i najvjerovatnije novi prvak BiH, ali Bilbijin trud za sada je uzaludan i čini se da Petevu koji se nije proslavio na klupi Zmajeva, čak naprotiv, ipak to ništa ne znači.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Pametan čovijek,sad se sjetio slati pozive. Petev,pusti ljude na miru da osvoje prvenstvo,jer od tebe i tvog poziva igrači nemaju ništa,mogu se samo ozlijediti.
10 2
Husrefbeg22
Dobro je sto vico nece moci u Ameriku. USA mu zabranila ulaz i on je medu onima sankcionisanim sto podrzavaju zlo. Aferim USA!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi