Gest kojeg nije doživio ni Lewandowski

Nagelsmann u svlačionici Bayerna prekršio vlastito pravilo, sve zbog jednog čovjeka

Admin Čaušević

Bayern je sa rutinskih i visokih 0:5 pobijedio Stuttgart te po ko zna koji put potvrdio apsolutnu nadmoć nad većinom njemačkih klubova. 

Serge Gnabry je odigrao sjajan meč, kompletirao je hat-trick, dok je preostala dva gola postigao Robert Lewandowski koji, interesantno, svoje golove nije ni proslavio kako zna.

Ipak, poslije utakmice Julian Nagelsmann je zbog drugog čovjeka prekršio vlastito pravilo. U pitanju je 25-godišnji Marc Roca.

"Pohvalio sam ga u svlačionici poslije utakmice. Nikog ne hvalim pojedinačno pred drugim, ali je on to danas zaslužio", rekao je mladi stručnjak te nastavio:

"Znamo da je dobar fudbaler, način na koji se borio i dao sve od sebe je bilo impresivno."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Roca koji je u Bayern stigao iz Espanyola je ove sezone upisao svega četiri nastupa za Bavarce. Ili je bio povrijeđen ili bi ostao na klupi.

"Volim igrače koji dokažu da i trener griješe i da je bila greška što nisu češće igrali. Roca je bio odličan", poručio je trener Bavaraca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.