Nagelsmann o Salzburgu: Odvratan tim

Zna da će biti teško

Nagelsmann o Salzburgu: Odvratan tim

Edmir Škorić

Bayern će u osmini finala Lige prvaka odmjeriti snage sa Salzburgom.

Prvobitno je žrijeb odlučio da Bayern igra protiv Atletico Madrida, ali je UEFA ponovila žrijeb zbog "tehničke pogreške", a onda je stigao još lakši rival Bavarcima.

Međutim, trener Julian Nagelsmann smatra da Salzburg nije rival za poželjeti, mada je svjestan da je bilo i puno gorih opcija za njemačkog prvaka.

"Ovaj žrijeb je bio fer i pravedan za sve. Što se tiče Salzburga, pozitivno odvratan protivnik koji igrač klasični Red Bull nogomet s puno visokog presinga. To je izuzetno mlada momčad protiv koje je neugodno igrati", rekao je Nagelsmann.

I sportski direktor Hasan Salihamidžić smatra da Austrijance ne smije niko da podcijeni.

"Salzburg ima zanimljiv koncept sa dobrim trenerom. Oni su prva ekipa iz Austrije koja će igrati nokaut fazu Lige prvaka. To pokazuje kako dobro i dosljedno rade. Prošle godine imali smo teške utakmice u grupi protiv njih, rezultat je bio veći nego što je zaista bio omjer na terenu. Moramo biti spremni za ove mečeve".

Sportski direktor Salzburga Christoph Freund s druge strane kaže:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovo je vrlo posebna utakmica, nema gotovo ništa veće za Salzburg od igranja protiv FC Bayerna. Oni spadaju u tri najbolje momčadi na svijetu, ako nisu i najbolji. To će biti pravi nogomet - spektakl. Sigurno se nećemo smrznuti od strahopoštovanja".

Utakmice osmine finala igraju se 15./16. i 22./23. februara (prve utakmice), a revanši su 14 dana kasnije. Finale je na programu 28. maja u St. Petersburgu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Namjesteno.Uefayern!!!!!!!
2 9
A ti kao Trener jos odvratniji....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi