Čeka se žrijeb

Ivaylo Petev sutra saznaje rivale koji će mu odrediti sudbinu, UEFA svoje već obavila

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina će u četvrtak saznati imena rivala koji će na neki način odrediti i sudbinu selektora Ivayla Peteva.

Iza Zmajeva je neuspješna 2021. godina, protračene su još jedne kvalifikacije pa će se i naredno veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo u Kataru, gledati ispred TV ekrana.

U narednoj godini bh. reprezentativce ipak čekaju takmičarske utakmice i to izdanje Lige nacija za sezonu 2022/23. Naša selekcija će nastupiti u Ligi B.

UEFA je danas objavila detalje žrijeba koji na programu u četvrtak te su potvđeni potencijalni protivnici BiH te jakosne skupine.

Zmajevi se nalaze u prvoj jakosnoj skupini zajedno sa Ukrajinom, Švedskom i Islandom te naša selekcija neće moći igrati protiv ovih timova.

U drugoj jakosnoj grupi su Finska, Norveška, Škotska i Rusija. U trećoj Izrael, Rumunija, Srbija i Irska, a u četvrtoj Slovenija, Crna Gora, Albanija i Rumunija.

Prvo mjesto u grupi donosi povratak u Ligu A, a posljednje mjesto ispadanje u Ligu C za izdanje Lige nacija 2024/25. Sigurno će i izdanja u Ligi nacija na neki način odrediti i Petevovu sudbinu na klupi.

Obzirom da se Svjetsko prvenstvo igra u zimskom periodu UEFA je odlučila da se sve utakmice Lige nacija odigraju u junu (četiri susreta) i septembru (dva susreta).

Žrijeb u Nyonu počinje 18 sati. U Ligama A, B i C će se takmičiti po 16 selekcija, a u Ligi D osam. Svakako će biti najuzbudljiviji je u Ligi A.

Nositelji najjače lige su finalisti posljednjeg izdanja Francuska, Španija, Italija i Belgija, dok je reprezentacija Hrvatske u trećem šeširu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Inače, UEFA još uvijek nije odredila sistem kvalifikacija za Euro 2024 pa nisu poznati detalji kako se kroz Ligu nacija može izboriti plasman na prvenstvo Starog kontinenta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.