Argentinac može da bira

Aguero već dobio četiri ponude za posao

Edmir Škorić

Argentinski napadač Sergio Aguero prije nekoliko je dana saopštio kraj karijere.

Aguero je sa suzama u očima na konferenciji za novinare saopštio tešku odluku koju je morao da donese zbog srčane aritmije.

Aguero je ljetos u Barcelonu došao kao slobodan igrač iz Manchester Cityja, gdje je proveo desetljeće i postao najbolji strijelac u povijesti Građana, no prije nepuna tri mjeseca dijagnosticirana mu je aritmija nakon što se požalio na bolove u prsima i vrtoglavicu u utakmici s Alavesom.

Sada je već dobio četiri ponude za novi posao. Njegov bivši klub Manchester City želi da Aguero bude aktuelni ambasador kluba. Osim te ponude, Aguero ima i dvije ponude iz Argentine, jednu da bude pomoćnik selektoru Lionelu Scaloniju u reprezentaciji, a drugu da vodi neku od mlađih kategorija u Argentini.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Četvrta ponuda za sada je rad kao stručni komentator na jednoj od velikih TV mreža.

Aguero je prije dolaska u Barcelonu igrao za Independiente, Atletico Madrid i Manchester City za koji je postigao 260 golova u 390 nastupa, od čega 184 u Premier ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.