Argentinci vode Sergija Aguera na Svjetsko prvenstvo u Katar? On će imati zadnju riječ

Žele ga "počastiti"

Argentinci vode Sergija Aguera na Svjetsko prvenstvo u Katar? On će imati zadnju riječ

Edmir Škorić

Argentinski napadač Sergio Aguero bio je primoran da jučer na press konferenciji okonča igračku karijeru.

Slavni napadač morao je zbog problema sa srcem ranije nego što je planirao okačiti kopačke o klin, pa je donio neočekivanu odluku iako je tek ljetos potpisao ugovor s Barcelonom, nakon što je godinama sa dosta uspjeha nosio dres Manchester Cityja.

"Ovo je veoma težak trenutak za mene. Odlučio sam da se prestanem baviti nogometom. Zdravlje mi je na prvom mjestu. Znate za problem kojeg imam. Odluku sam donio prije desetak dana", rekao je jučer Aguero.

"Još kao petogodišnjak sanjao sam da igram u prvoj ligi, nikad nisam ni mislio da ću doći do Evrope. Hvala Independienteu, hvala Atleticu koji se kladio na mene sa 18 godina, hvala ljudima u Manchester Cityju i hvala Barceloni, jednom od najvećih klubova na svijetu. Hvala i reprezentaciji Argentine koju najviše volim."

U reprezentaciji Argentine 33-godišnjak je odigrao ukupno 101 utakmicu, u kojima je postigao 41 gol. U svjetlu nedavnih događaja, Argentinski nogometni savez (AFA) nastoji odati počast jednom od svojih najboljih napadača u povijesti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Argentinska TV postaja TyC Sports izvijestila je da bi Aguero mogao otputovati s reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo u Katar, ali ne kao igrač, već kao jedan od predstavnika nacionalnog tima.

Za sada, međutim, nije poznato hoće li bivši napadač Atletica, Cityja i Barcelone pristati na ovaj prijedlog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi