Čeka nas vruće ljeto

Real Madrid i Bayern prave veliki posao?

Eldar Ganibegović

Francuski krilni napadač Kingsley Coman bliži se kraju svoje epizode u Bayernu.

Naime, kako izvještava "Sport", 25-godišnjak ne želi da produži ugovor s Bayernom koji ga s njemačkim prvakom veže do juna 2023. godine i klub ga namjerava prodati.

Isti izvor tvrdi da će Coman biti ponuđen Real Madridu, a prethodnih dana u stranim medijima mogla se pročitati i informacija da ovaj fudbaler karijeru želi nastaviti u PSG-u.

Coman je inače dijete PSG-a iz kojeg je 2014. godine otišao u Juventus, a vidjet ćemo da li će se vratiti u Pariz ili će put Madrida.

U Realu bi mogao zaigrati i sa svojim reprezentativnim kolegom, Kylianom Mbappeom, koji će na ljeto nakon isteka ugovora s PSG-om skoro pa sigurno preći u Kraljevski klub.

Coman je ove sezone nastupio na 17 utakmica za Bayern u svim takmičenjima i postigao pet golova uz dvije asistencije.

S Bayernom je šest puta bio prvak Njemačke, tri puta je osvojio DFB Pokal i pet puta Superkup ove zemlje. S Bavarcima je 2020. godine postao prvak Evrope, a onda i prvak svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očigledno je da je došlo do zasićenja i da Coman želi nove izazove u karijeri.

Podsjetimo, u Bayern je stigao iz Juventusa 2017. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.