Ancelottijeva izjava možda boli Katalonce, ali je to Barcina realnost

Trener Madriđana

Ancelottijeva izjava možda boli Katalonce, ali je to Barcina realnost

Edmir Škorić

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti kazao je da Barcelona nije direktan rivla njegovom timu u borbi za titulu.

Real je na vrhu tabele u La Ligi, Barcelona tek osma sa 18 bodova manje i čini se da Katalonci odustaju polako od borbe za titulu, a iskusni italijanski stručnjak ih ne vidi kao jednog od glavnih rivala u borbi za naslov.

"Barca kao direktan rival za titulu? Ne. Ispod su Seville, Atletica i Betisa, ali slažem se s Xavijem, Barcelona ima kvalitetu da se bori do kraja. Da sam trener Barcelone, isto bih rekao. Bilo bi suludo već sada da se predaju", rekao je Ancelotti.

Real je u svim takmičenjima upisao 10 uzastopnih pobjeda, a u tom periodu je slavio i protiv ekipa iz vrha tabele poput Atletica, Sociedada ili Seville.

Madriđane sutra čeka duel s Cadizom, ali će Ancelotti morati mnogo da mijenja jer je nekoliko igrača kraljevskog kluba zaraženo koronavirusom i nalazi se u izolaciji.

"Nažalost, moram oda živimo s tim. Nikada nismo razmišljali o odgađanju utakmica. Imat ćemo opet tim koji može da se nosi sa teretom. Nogomet i društvo moraju da nastave, ali moramo biti oprezni i poduzimati sve neophodne mjere kako bismo se zaštitili",dodao je Ancelotti.

Ancelotti je rekao da još ne zna kada će se veznjak Luka Modrić vratiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nije trenirao, malo je umoran i imao je temperaturu ove sedmice, pa neće igrati sutra", rekao je Ancelotti. "Moramo procijeniti šta kažu pravila, mora li čekati 10 dana ili može trenirati nakon negativnog testa, to moramo razjasniti", istakao je, nakon što je Modrić bio pozitivan, a sada je njegov test pokazao negativnost na virus.

Italijan je takođe istakao da će Eden Hazard konačno startati, ali je napomenuo da će igati "zato što je kvalitetan i zato što je dobro radio, a ne zato što fali dosta igrača".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Istinu rekao ova ljudina
4 1
amex
Veliki stručnjak!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi