Pao je dogovor

Niče Katedrala, budući najbolji stadion svijeta: Omrženim rivalima čak po 80 miliona godišnje!

Admin Čaušević

Novi i modernizovani stadion Santiago Bernabeu neće dugo vremena nositi epitet najboljeg na svijetu. 

Danas su oktlonjenje sve dileme. Milan i Inter su se dogovorili da grade novi stadion poznat kao Katedrala. Milanski velikani i omrženi rivali su prihvatili upravo ovaj projekat.

Kapacitet stadiona će biti između 60 i 65 hiljada sjedećih mjesta s tim da će broj loža biti povećan kako bi prihodi bili značajno veći.

Stadion će biti izgrađen do 2027. godine, a nakon što postane funkcionalan Milan i Inter će prihodovati po 80 miliona godišnje samo od ulaznica i ostale ponude.

Katedrala će se graditi u blizini kultne Meazze koja će biti srušena i pretvorena u park veličine od oko 50.000 kvadratnih metara.

Na novom stadionu parking će biti isključivo podzemni, a mnoge rekreativne i sportske aktivnosti će u dogovor s gradom Milanom biti besplatane.

"Projekat je inspirisan, zapravo, dvjema najreprezentativnijim građevinama u Milanu, Duomo i Galleria Vittorio Emanuele, a dovešće do toga da će ovaj jedinstveni biti nemoguće pobrkati sa ostalima u svijetu", saopštili su milanski klubovi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Novi San Siro će biti najljepši stadion na svijetu kojeg karakteriše snažan identitet i prepoznatljivost. Atraktivan, pristupačan i održiv stadion koji će predstavljati novu ikonu za grad Milano i omogućiti podršku razvoju dva kluba jačanjem njihove konkurencije."

Stadion će imati eko-održivu staklenu fasadu koja će svjetliti u bojama klubova na dan utakmice. To je ono što će ga razlikovati praktično od svih drugih stadiona na svijetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.